Maurenne is een klein charmant typisch Ardenner dorpje van een huis of 35 groot gelegen in de provincie Namur, in het Zuidoosten van België, op 13 km. afstand van Dinant en op 10 km. van Givet (Frankrijk). Maurenne is gelegen in een bosrijke omgeving waar het erg rustig en heerlijk vertoeven is.

Wat valt er allemaal zoal te beleven in de omgeving van Maurenne? Eigenlijk van alles. En er is voor elk wat wils. Maar waar te beginnen zonder de omgeving onrecht aan te doen. Het leuke van Maurenne is dat het rustig gelegen is maar toch centraal t.o.v. diverse bezienswaardigheden/activiteiten.

Om te beginnen kun je er heerlijk wandelen. Meteen al vanuit uw vakantiehuis want dit is een prachtige startplaats om de omgeving te verkennen. De natuur is er bijzonder rijk aan flora en fauna, eekhoorntjes springen er werkelijk van tak tot tak samen met nog diverse vogelsoorten die voor een waar concert zorgen. En als u geluk heeft ziet u misschien wel een hert of een everzwijn.

 
Luchtfoto omgeving Maurenne
Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

In het 'National Parc du Furfooz' vindt u buiten een prachtig natuurgebied, tal van grotten en restanten van Romeinse bouwwerken. Er zijn nog diverse andere grotten in de omgeving van Maurenne waarvan de dichtstbijzijnde op 2,5 km van het vakantiehuis liggen. De meeste bekende grotten zijn echter de grotten van Han sur Lesse.

Op het riviertje de Lesse kunt u trouwens ook kajakken. Vertrekpunt: Anseremme op 13 km. van Maurenne.

Wilt u tijdens uw vakantie wat aan cultuur doen? Ook dat kan. Onder andere in Bouvignes, daar staat het "Spaanse Huis". In Dinant is er de citadel, ook heel leuk. Er zijn diverse kastelen te bezichtigen o.a. Le Château de Freyr. In Namur is een prachtig archeologisch museum met een bijzonder mooie collectie. Dichterbij huis is een ander klein, leuk museum met een steeds weer wisselende collectie/thema. Het museum 'Malgré Tout' in Treignes.
En dan is er nog het "Railbiken", een oude spoorweglijn waar men fietsen op heeft geïnstalleerd.

U ziet, er is te veel om op te noemen. Maar alle informatie is terug te vinden in een klapper die in uw vakantiehuis ligt. En mocht u nog specifieke vragen hebben, laat het ons even weten.