Zoals u wellicht al gezien heeft liggen de huizen te Maurenne, Taviet en Serville vrij dicht bij elkaar (op ca. 15 km. afstand).
Dus de omschrijving van het hoofdstuk ‘Omgeving’ is qua bezienswaardigheden vrijwel gelijk.
Natuurlijk heeft Maurenne
 zijn eigen karakter en dat zal ik proberen te omschrijven voor u.

Maurenne is een klein dorpje
 van een 40-tal huizen groot, erg landelijk
 dus. Het is gelegen in het Zuidoosten
 van België Het is lieflijk, pittoresk, rustig; een heerlijk plekje in de Ardennen.
Alle huizen zijn opgetrokken uit de plaatselijke Ardeense
 steen. Een stevige, grijze ongelijkmatige steen. Het maakt het geheel van huizen heel apart en charmant. Authentiek is misschien wel de beste omschrijving. Het straalt rust uit.
Maurenne is helemaal in het groen
 gehuld.
Het ligt op 3 kilometer van de zeer mooie, afwisselende en bergachtige Maasvallei
 .
Het stuk tussen Namen en Givet in Frankrijk van deze Maasvallei is wel bijzonder mooi.

Het landschap is heel gevarieerd van glooiend met verre uitzichten over mooie dalen tot flinke hoge rotspartijen
, waar geklommen of gewandeld wordt, en mooie bergen. Kleine beekjes en riviertjes stromen door het landschap.
De koeien grazen er in de groene weides
. In Maurenne is het dus heerlijk rustig.
De vogeltjes
 zorgen eigenlijk voor het meeste lawaai…
U gaat een beetje terug in de tijd want het lijkt wel of die hier heeft stil gestaan. En als de rust u iets te veel wordt dan zijn er diverse uitstapjes in de directe omgeving.

Lekker moe en eventueel ook nat worden??
Dat kan op het riviertje de Lesse. Kajakken Je kunt hier een hele dag voor uittrekken en onderweg stoppen om lekker te picknicken. Er is keuze uit 2 routes, een korte van 11 km. en daar doe je ca. 3 uur over. De langere, 21 km, vraagt 5 uur inspanning. Uit ervaring blijkt dat de korte route lang genoeg is……

Een andere leuke activiteit voor de kinderen is het ‘railbiken’. Een oude spoorlijn die niet meer in gebruik is en waar men fietsen op heeft geïnstalleerd. U fietst door de bossen heen van het ene naar het andere station en weer terug.

Ondergronds valt er ook een en ander te bezichtigen: dichtbij huis in Dinant is er de Grot "La Merveilleuse" en iets verder (25 km. van Maurenne) heb je de bekende grotten van Han. Deze zijn verreweg de mooiste maar helaas ook meteen de meest toeristische.

Het National Parc van Furfooz
 is niet alleen leuk voor kinderen, ook volwassenen vinden deze wandeling door de natuur, met mooie panorama’s en nog wat restanten van oude Romeinse bouwwerken leuk. Neem een zaklamp en een verrekijker mee tijdens deze wandeling. Ze zullen u van dienst zijn.
Er zijn ook diverse andere wandelingen
 in de directe omgeving.

De tuinen van Annevoie staan bekend om hun fonteinen en ingenieus waterspel. In de citadel van Dinant
 krijgt u een leuke rondleiding en in ditzelfde Dinant kunt u heerlijk wat winkelen, vindt u tal van restaurantjes en terrasjes en kunt u een boottocht maken.
Op zeg 25 km. van Maurenne ligt Namur, de culturele hoofdstad van Wallonië. Namur is een leuke stad. Klein, overzichtelijk. Lopend te bezichtigen. Dat is wel zo handig. Je parkeert je auto en vergeet hem de rest v.d. dag. Het is een heerlijke winkelstad met leuke pleintjes en eetgelegenheden. Er zijn diverse musea te vinden w.o. het archeologisch
 museum dat niet alleen een mooie collectie heeft maar ook nog een bijzonder mooi pand is.

Kastelen: te veel om op te noemen. Sommige zijn wel en andere weer niet te bezichtigen. In willekeurige volgorde: Celles, Crupet, Falaën, Freyr
 , Vêves.

Kortom, Maurenne ligt in een mooie streek waar voldoende mogelijkheden zijn om een leuke, afwisselende en actieve vakantie door te brengen. Als u wilt kunt u elke dag iets anders ondernemen. U moet er wel zelf op uittrekken maar dat is natuurlijk het leuke ervan.

Mocht u nog specifieke vragen hebben neem dan gerust even contact met ons op. Wellicht kunnen we u van dienst zijn.

p.s.
in de huizen te Maurenne ligt een gastenboek en diverse ‘oud-huurders’ omschrijven Maurenne als een klein paradijs op aarde….. en loven de huizen om hun gezellige, smaakvolle en complete inrichting. Kom gerust zelf eens kijken.